23 januari 2022

Instructeursopleiding BCO

Als je graag een instructeur wilt zijn voor Brand, Communicatie en Ontruiming, is de instructeursopleiding BCO van G4S een goede optie. Deze cursus, die twaalf dagen duurt en je afsluit met een examen, leidt je op tot instructeur van Brand, Communicatie en Ontruiming, oftewel BCO. G4S is een gecertificeerde opleider en is NIBHV gecertificeerd. Hiermee zijn ze maar één van de vier in Nederland. De cursus wordt gegeven door G4S Training en Safety en duurt dus 12 dagen, waarbij ook examen zit. Als je dit haalt heb je een BCO instructeursdiploma.

Handige informatie voor de instructeursopleiding BCO

Als je deze cursus graag wilt volgen, moet je wel voorkennis en ervaring hebben. Om deze cursus te volgen, moet je een BHV diploma in bezit hebben die niet ouder is dan een jaar en drie maanden. Je moet natuurlijk ook in staat zijn om branden te blussen en mensen te ontruimen. Fysiek moet je dus een brand kunnen blussen en mensen naar buiten kunnen helpen. 

Als je de cursus met een voldoende hebt afgesloten, dan krijg je een certificaat. Hierna kan je zelf lessen gaan geven op het gebied van Brand, communicatie en ontruiming. Je krijgt bij je diploma en certificaat een registratie bij het NIBHV als gecertificeerd instructeur. Om je diploma en certificaat te houden, moet je jaarlijks een herhalingscursus volgen. Zo blijf je ook gekwalificeerd.

Volg de instructeursopleiding BCO als je met andere mensen je kennis hierover wil delen

Als je graag leert over BCO en je kennis graag met anderen deelt en anderen helpt om een BCO cursus te halen, dan is de instructeursopleiding BCO iets voor jou. Je hebt na deze cursus natuurlijk ook alle informatie, kennis en vaardigheden opgedaan op het vlak van Brand, communicatie en ontruiming. Deze kun je ook inzetten op je werkplek.