Matras kopen: hier moet je op letten

      Geen reacties op Matras kopen: hier moet je op letten

Bij het kopen van een matras moet je op een aantal punten letten. Je wilt namelijk wel graag een matras 90×200 kopen waarom je ook echt lekker slaapt. Waar moet je nu precies rekening mee houden? In dit artikel leggen wij het uit.

matras 90 x 200
  1. Kies het juiste materiaal

Het beste materiaal voor het matras is voor iedereen verschillend. Wel is het zo dat pocketvering matrassen en koudschuim matrassen het populairst zijn. Dat is ook niet zo vreemd, want deze matrassen zijn over het algemeen het beste. Ze zijn veerkrachtig en bieden een goede ventilatie en vochtdoorlatendheid.

Verder is er ook traagschuim. Dit ventileert minder goed dan koudschuim of pocketvering en laat ook meer vocht door. Traagschuim matrassen hebben echter ook een voordeel: ze vormen zich naar je lichaam.

  1. Houd rekening met je budget

Je slaapcomfort is natuurlijk het belangrijkst, maar ook de prijs van het matras speelt een rol. Bepaal van tevoren wat je budget is en ga op zoek naar matrassen die hieronder vallen.

matras 90 x 200
  1. Probeer het matras uit

Om zeker te weten dat het matras aan jouw wensen voldoet zul je het matras moeten uitproberen. Dit kun je doen door in de winkel even op het matras te liggen. Slapen op het matras is echter een betere test. Daarom kun je het beste een matras kopen waarop je minstens een aantal nachten kunt proefslapen.