23 januari 2022

Secretaresse opleiding volwassenen doen

Secretaresse is een baan die veel mensen doen en leuk vinden om te doen. Het is erg populair en in veel sectoren en bedrijven is er ook een secretaresse nodig. Ze zijn een belangrijke schakel tussen veel groepen en eigenlijk ook echt onmisbaar. Wil je graag secretaresse worden? Dan kun je een secretaresse opleiding voor volwassenen volgen. Deze opleiding zal je alles leren dat je nodig hebt om een secretaresse te worden en te blijven. Je leert alle belangrijke theorie en praktijk over de functie van secretaresse. Hiermee heb je dus een goede vooropleiding, een pluspuntje in de ogen van werkgevers. Je kunt hiermee sowieso ergens aan de slag.

Er zit wel een eis aan de secretaresse opleiding volwassenen, het is namelijk handig om de opleiding administratief medewerker gedaan te hebben. Hier leer je al veel over administratie en dat komt van pas bij de functie van secretaresse. Hierna kun je dan de secretaresse opleiding voor volwassenen doen. Je zult daarna twee mooie diploma’s hebben en veel kennis en vaardigheden hebben geleerd. Dit staat ook mooi op je cv en vergroot dat de kans dat je ergens aangenomen wordt.

De inhoud van de opleiding secretaresse volwassenen

Na de opleiding administratief werker te hebben gedaan, heb je al veel kennis en vaardigheden geleerd. Je bezit dan al de basiskennis voor secretaresse worden. Als je daarna de opleiding secretaresse gaat doen, zul je meer leren over zakelijk communiceren, zowel in het Nederlands en Engels. Je leert ook hoe je het beste kunt notuleren. Als je beide opleidingen doet, ben je minimaal 13 maanden bezig. Je bent dan 9 maanden bezig met de opleiding administratief medewerker bezig en de overige 4 maanden met de secretaresse opleiding. Hierna heb je twee mooie diploma’s en ben je een volleerd secretaresse.