Stappenplan voor het beginnen van een eigen horecabedrijf

Ben je een starter in de horeca en ben je van plan om na lange tijd eindelijk je droom waar te maken. Dan is het belangrijk dit wel vanaf het begin af aan goed aan te pakken. Om hierbij te helpen hebben we dit artikel een stappenplan opgesteld. 

Belastingdienst & kvk

Net zoals voor iedere andere onderneming is het verplicht om jezelf in te schrijven bij het KvK. Dit doe je ongeveer 1 week na de start van je onderneming. Deze inschrijving kost €50,-. Als deze inschrijving eenmaal rond is zal alles ook direct gecommuniceerd worden naar de belastingdienst, daar hoef je dus geen aparte aanmelding voor te doen. In de tussentijd kun je dan een zakelijke rekening aanmaken. 

Vergunningen & gemeente

Als je eenmaal bent aangemeld is het ook belangrijk om de juiste vergunningen te verkrijgen en de bestemmingsplannen van de gemeente te controleren. Dit plan zorgt er namelijk voor dat je inzicht krijgt in de toekomstplannen van de directe omgeving van je restaurant locatie. Het is namelijk wel fijn om te weten of er de komende periode nog wat gaat gebeuren. Daarnaast is het ook belangrijk om de juist vergunning te hebben denk hierbij aan een exploitatievergunning, drank – en horecavergunning of een omgevingsvergunning om te bouwen. Hierdoor krijg je het recht van de gemeente in de toekomst te verbouwen, mocht je ooit nog willen uitbreiden. 

Juiste apparatuur voor in de keuken

Om een horeca onderneming te kunnen runnen is het ook belangrijk de juiste apparaten te hebben, zonder dit kun je niks creëren en dus verkopen. Deze apparatuur is wel een behoorlijke investering, maar zal je in de toekomst voornamelijk geld besparen. Ben je nog niet bekend met de juiste horeca apparatuur? Dan kun je ook altijd rustig zoeken en inlezen op horecawebstore.

Betalingsverkeer organiseren

In de voorbereidende fase is het ook verstandig om alvast het betalingsverkeer te organiseren. Denk hierbij aan het regelen van de zakelijke transacties en het openen van een zakelijke rekening.