29 november 2021

Zó slaag je voor je bus theorie-examen

Spannend, je gaat examen doen voor je bus theorie! Je hebt veel tijd besteed aan de voorbereiding en eindelijk is het moment daar. Als je deze gehaald hebt, mag je aan de voorbereidingen beginnen voor het afrijden. Best een groot én belangrijk moment dus! Maar hoe kun je je nou het beste voorbereiden op het bus theorie-examen? Hieronder de belangrijkste tips!

Tip 1: Vertrouwen hebben

Het klinkt natuurlijk makkelijk om te zeggen, maar vertrouwen hebben in jezelf is het allerbelangrijkste als je begint aan een examen. Je hebt uren gespendeerd aan het leren van de stof, dus de kennis heb je. Het is nu een kwestie van toepassen en niet in de valkuilen stappen. Geloof dus in jezelf! Ben je er tijdens het studeren achtergekomen dat zelfstandig zoveel theorie tot je nemen niet helemaal jouw ding is? Dan is een bus theoriecursus volgen wel wat voor jou (voor de volgende keer). Tijdens zo’n theorietraining legt een docent de allerbelangrijkste aspecten van het examen goed uit, zodat jij weet waar je je op moet richten om te slagen.

Tip 2: Uitrusten

De avond voor het examen is het goed om de stof nog eens door te nemen, maar wees hier niet te lang mee bezig. Het is namelijk belangrijk dat je ook genoeg tijd neemt om even te rusten en te ontspannen. Bijvoorbeeld door een boek te lezen of te sporten. Zo denk je even ergens anders aan en kan je, als je de theorie nogmaals wilt doornemen, er weer gefocust en geconcentreerd aanzitten. Ook is het verstandig om op tijd naar bed te gaan de avond daarvoor, zodat je uitgerust aan het examen begint.

Tip 3: Vragen stellen

Niet tijdens het examen natuurlijk, maar wel er vóór. Durf vragen te stellen aan je instructeur, cursusdocent of iemand anders waarvan je weet dat-ie de informatie goed kent. Alleen zo neem je al je twijfels weg en ga je gerust het examen in. Tegenwoordig kun je ook veel informatie vinden op het internet, bijvoorbeeld via filmpjes. Hierin wordt de theorie goed en rustig uitgelegd en is de kans groot dat je het zult begrijpen.

Op www.abcrijopleidingen.nl vind je nog meer tips, zodat jij met een gerust hart het examen maakt én slaagt!