23 januari 2022
beveiligingsdienst

Zorgen voor een veilig evenemententerrein? Zet een beveiligingsdienst in

Als je in de organisatie zit van een evenement waar (hopelijk) een hoop mensen op af komen, dan is het waarborgen van de veiligheid van artiesten, medewerkers en bezoekers natuurlijk het allerbelangrijkste. Uiteraard maak je daardoor ruim van tevoren een nauwkeurig en kloppend veiligheidsplan. Daarnaast is het van harte aan te bevelen om op de dag van het evenement ook een beveiligingsdienst in te zetten. Deze dienst bestaat uit één of meerdere personen die als beveiligers optreden en in die hoedanigheid de ideale aanvulling vormen op de al getroffen veiligheidsmaatregelen. Hieronder lees je wat je van zo’n dienst mag verwachten. 

Wat mag je van een professionele beveiligingsdienst verwachten?

Wanneer je daadwerkelijk een professionele beveiligingsdienst inschakelt, dan mag je daar de volgende dingen van verwachten:

  • De beveiligers zijn in beginsel altijd vriendelijk en gastvrij. Er wordt alleen handelend opgetreden als het echt niet anders kan.
  • De aanwezigheid van beveiligers heeft een preventief (en remmend) effect op mensen die eventueel kwaad in de zin hebben.
  • De beveiligers zijn correct en formeel gekleed met geschikte kleding om lang buiten te staan.
  • Beveiligers controleren ook zaken als het camerasysteem en corrigeren defecten en problemen waar nodig.